Agriturismo in rustig Spanje

Liefhebbers van een authentieke landelijke of agriturismo vakantie in Spanje kunnen boeken bij het Nederlandse Refugio Marnes.  In het mooie, onbedorven achterland van de Costa Blanca ligt een gerestaureerd Spaans boerenerf met drie mooie gebouwen op 20 ha grond.  Het is goed gelegen tussen Valencia en Alicante en maar 30  minuten rijden van de kust.  Daar vind je een klein gebergte met toppen tot 1500 meter. Ideaal om bij te komen van de drukte, te fietsen, te golfen, van de natuur en van vogels te genieten. En om lekker te eten, oude Spaanse dorpjes te bezoeken. Of om te wandelen. Refugio Marnes organiseert in de herfst, winter en nazomer wandelvakanties inclusief verblijf, met en en zonder ontbijt en diner. Voor geoefende en minder geoefende wandelaars.

Logeren in een Spaanse Finca

Het oude complex is 16 jaar geleden gekocht door een Nederlands stel die het hebben opgeknapt  en gebracht in de huidige prachtige staat.  Het hoofdgebouw is een oude Spaanse boerderij of Finca. Daarbuiten liggen de stallen, los Establos. En verderop la Ruina, de schaapskooi.  In deze drie gebouwen zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden. En ook kan je nog kiezen voor la Jaima, de grote bedoeïenentent met eigen kamer en badkamer. Net buiten de grens van het grondgebied van 20 ha staat nog een tweede Finca die ook aan toeristen wordt verhuurd.

Zonnig, maar niet te warm

De omgeving van la Finca is ideaal voor rustzoekers. Het gebied is nog vrijwel ongeschonden en er is veel minder toerisme dan aan de kust, de Costa Blanca, een half uur rijden verderop.  Je wordt omgeven door olijf- en vijgenbomen, rotsen, laaggebergte, traditionele Spaanse dorpen.  En de steden Valencia en Alicante liggen maar op een uur rijden.  Daarmee is het vanuit Nederland ook eenvoudig te bereiken, per auto, trein of vliegtuig. Bovendien is het klimaat heel erg fijn, vrij droog met temperaturen tussen 18 en 25 graden Celsius. Ideaal voor zonnen, mountainbiken, golfen, klimmen en wandelen. Voor meer informatie over de wandelarrangementen en andere mogelijkheden zie de uitgebreide website www.refugiomarnes.com