Ideeën buurtfeest opgedaan op Ietsdoenofferte.nl

Sinds kort ben ik samen met mijn vriendin verhuisd naar een nieuwe woning. Om de buurt gelijk te leren kennen zijn we van plan om feest te organiseren, wellicht een buurtbarbecue. We willen het graag groot aanpakken, met in de middag al festiviteiten voor de kinderen. En, in de avonduren afsluitend vanzelfsprekend een barbecue. Indien het een succes wordt kunnen we dit ieder jaar organiseren.

Bij het organiseren van een buurtfeest komt een hoop kijken. Je dient bijvoorbeeld picknick tafels te regelen en eten en drinken. Maar ook natuurlijk spelletjes om de kinderen bezig te houden. Je kunt hierbij denken aan het maken van een slinger, hoela hoepen, en nog veel meer.buurtfeest logo_top (1)

Zoals ik al zei kost het organiseren van een buurtfeest zeer veel tijd. Totdat ik van een vriendin te horen kreeg over een buurtfeest American Style. Bij een buurtfeest American Style neemt iedereen zelf eten en drinken mee, en helpt na afloop ook mee bij het opruimen ervan. Ook zijn we niet verplicht om een vergunning aan te vragen en kunnen mensen zorgeloos parkeren, dankzij onze grote privé terrein met parkeergelegenheid.

Verder laat ik het buurtfeest zelve op z’n beloop gaan. Ik  wil het feest teveel regelen, maar meer ook de spontaniteit van de bezoekers mee laten spelen. Ik ben wel benieuwd of een lezer nog leuke ideeen buurtfeest heeft? Zo ja, je bent van harte welkom om ze op dit blog met je mede-lezers hieronder te delen. Je kunt ook eens op de website van Ietsdoenofferte.nl kijken en je ideeën delen met verschillende exploitanten van buurtfeesten. Binnen een aantal dagen krijg je een offerte toegestuurd, en kun je hierna een keuze maken. Je kunt bijvoorbeeld vertellen dat je een buurtfeest wilt organiseren voor 50 mensen en dat je picknicktafels, vuurkolven en verlichting nodig hebt.

Nog een weetje. Wist je dat kerstboomverbrandingen vaak tegelijk met buurtfeesten worden georganiseerd?