Wat je moet weten voor je rondreis door Nieuw Zeeland

Je wil een rondreis door Nieuw Zeeland maken, dat is nog eens een goede keuze! We weten niet hoe je op deze keuze bent gekomen, maar we moedigen het van harte aan. Dit is een once in a lifetime experience. Het land dat bekend staat om zijn prachtige natuur, mooie steden, vriendelijke bevolking, mooie stranden en natuurlijk de All Blacks (voor de niet sportfanaten onder ons, dit is het rugbyteam van Nieuw Zeeland). We raden je dan ook enorm aan deze rondreis door Nieuw Zeeland door te gaan zetten. Iets concreets boeken is nog makkelijker gezegd dan gedaan, hoe jammer we dit ook vinden. Toch willen we je hierbij, juist daarom, een handje helpen. We willen je van alles vertellen over Nieuw Zeeland. Je kunt na het lezen van deze blog al een heel eind komen met het boeken van je rondreis.

Klimaat rondreis door Nieuw Zeeland

Als je op vakantie gaat, is het weer een belangrijke factor. Gelukkig ben je een beetje avontuurlijk aangelegd (anders zou je niet kiezen voor een rondreis door Nieuw Zeeland) en eis je geen continu 40ºC met stralende zon zodat je altijd op het strand kunt bakken. Een beetje regen of een dagje een mindere temperatuur, daar ben jij niet bang voor. Dat is goed, want Nieuw Zeeland is een land dat vele klimaten kent. Nieuw Zeeland ligt op het Zuidelijke halfrond en dit heeft als gevolg dat de seizoenen precies zijn omgedraaid. Nieuw Zeeland is in het Zuiden ook nog eens kouder dan in het Noorden, neem dit ook mee. Het is hoe dan ook aan te raden om allerlei soorten kleding mee te nemen. Afhankelijk van je type reis is het ook aan te raden om laagjes kleding mee te nemen. 

Leuke activiteiten

Omdat een rondreis door Nieuw Zeeland een heel avontuur is, begrijpen we dat je moeite hebt met het kiezen van alles wat je gaat doen. Daarom zul je wat keuzes moeten maken tussen je activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een grote wandeltocht, een stedentrip, het beoefenen van vele sporten, een jeeptocht en ga zo maar door. Er is genoeg te doen tijdens je rondreis door Nieuw Zeeland en gelukkig hoef je niet te kiezen; je kunt van alles doen. Wat we je wel sterk aanraden is om in ieder geval de natuur voldoende aandacht te geven. Nergens anders ga je zulke prachtige landschappen kunnen bewonderen, dit raden we dan ook ten zeerste aan. 

Rust nemen

We hebben het net al even genoemd, maar een rondreis door Nieuw Zeeland kan een vrij groot avontuur zijn, dit is het dan ook meestal. Neem ook voldoende rust, zodat je na afloop als een nieuwe, frisse, energieke ziel terug kunt keren naar Nederland. Dit kun je doen door in Nieuw Zeeland een beetje rust te nemen, maar je kunt ook kiezen voor een andere optie. Veel mensen sluiten hun rondreis door Nieuw Zeeland namelijk af met een aantal dagen of weken, op Fiji.

Wil jij nog langer reizen? Denk dan aan een rondreis door Australië.