Backpacken in Zuid Amerika

Zoals jullie weten ben ik nu al twee weken aan het backpacken door Zuid-Amerika. Het is nu dan echt begonnen! Nog 6 maanden te gaan! Ik heb in de afgelopen twee weken al zo veel gedaan. Ondertussen al 5 plekken bezocht, heel veel mensen ontmoet en mooie natuur gezien. Het spannende is er ondertussen redelijk van af, maar ik geniet nog steeds van alles wat ik meemaak. Ik was zo zenuwachtig twee weken geleden. Het idee dat ik een half jaar alleen op reis zou gaan vond ik toch enger dan ik van te voren had gedacht. Uiteindelijk valt het allemaal gelukkig heel erg mee. Iedereen die ik tegenkom is heel vriendelijk en er zijn tot nu toe in elke plaats die ik heb bezocht andere backpackers waarmee ik optrek.

Hiken

Ik heb de afgelopen twee dagen al twee tochten gemaakt door de jungle. Dit was behoorlijk heftig, gelukkig had ik een redelijke conditie, maar het is hier ook bloedheet. Met 35 graden, uren lopen is niet echt heel gemakkelijk. Ik ben ook zo blij met mijn schoenen, beste aankoop ooit! Dit was ik ook nog bijna vergeten voordat ik op reis ging. Het zijn eigenlijk werkschoenen, maar kunnen ook prima als loop schoenen worden gebruikt. Gelukkig werden ze binnen een dag geleverd bij Bowork, waar ik ze heb besteld. Ze zitten echt ontzettend lekker. Terwijl iedereen aan zeuren is over pijnlijke voeten loop ik nog fluitend door. Dat maakt het hiken een stuk plezieriger. De natuur is ook zo mooi hier! Ik heb ook al heel veel wilde dieren gezien. Vooral de apen zijn erg gaaf om tegen te komen tijdens deze hikes. Helaas kom je ook heel veel gigantische insecten tegen, dit is iets minder leuk. Bij mijn laatste hike was ik bijna op een hele grote tarantula gestapt, ik keek daarna wel heel goed uit waar ik liep. De komende tijd staan er nog veel meer tochten op de planning.  Ik zal jullie op de hoogte houden!

ba