Hoe de Inca Trail te hacken

Een van de populairste dingen om te doen in Zuid-Amerika – en een van de meest beroemde wandelingen ter wereld – de Inca Trail is het soort unieke avonturen waarvoor we allemaal reizen. De wandeling zelf, die je langs oude smalle paden diep het Peruaanse platteland en hoog in de Andes bergen brengt, is prachtig; perfecte Inca-ruïnes, nevelwoud en majestueuze valleizichten liggen als kruimels langs de weg naar misschien wel het grootste eindpunt van elke meerdaagse wandeling op aarde, het iconische Machu Picchu.

Dus, of je er nu heen gaat in het hoog- of laagseizoen en meer wilt begrijpen over de kampeer- en accommodatiesituatie, geen idee hebt wat je moet inpakken of hoe je een vergunning moet krijgen, je afvraagt of je fit genoeg bent, hoogteziekte krijgt of dat het te laat is om een plek op een tour te boeken, dan zal deze post je voorzien van alle nodige informatie en antwoorden van ervaren medereizigers.

Klaar? Hier is alles wat je moet weten voordat je de Inca Trail gaat wandelen. Laten we gaan!

Lees meer: single reizen inpakt tips

Wat is de Inca Trail?

De Inca Trail is een goed gevestigde en iconische 4-daagse, 3-nachtse wandeling die reizigers leidt van km.82 (het startpunt 40 minuten buiten de stad Ollantaytambo) helemaal naar Machu Picchu via zijn exclusieve Zonnepoort (ook wel Inti Punku genoemd).

Het goede nieuws is dat het veel korter is dan je zou verwachten, slechts 40 km (25 mijl). Het slechte nieuws? Een aanzienlijk deel van die 40 km gaat steil omhoog, over smalle Andes-bergpaden op grote hoogte.

Het Incarijk creëerde duizenden kilometers aan paden om zijn belangrijke nederzettingen en centra van beschaving te verbinden, maar het is deze specifieke 4-daagse route die bekend staat als de enige ‘klassieke Inca Trail’.

Waarom vinden mensen het belangrijk?

Hoe prachtig de wandeling ook mag zijn, de echte reden voor zijn populariteit ligt helemaal aan het einde van dit vierdaagse avontuur; door de Zonnepoort te passeren voor die eerste magische aanblik van Machu Picchu in de verte. Alleen wandelaars van de Inca Trail kunnen bij zonsopgang toegang krijgen tot de poort, en het is deze climax, bij een van de nieuwe zeven wereldwonderen, die deze wandeling tot een kenmerk maakt op zoveel ‘bucketlists voor Zuid-Amerika’.

Je zult er geen spijt van krijgen.

vijf eenvoudige inpaktips voor reizigers

Maak een lijst

Voordat je begint met inpakken, schrijf alles op wat je nodig hebt. Dit helpt je georganiseerd te blijven en zorgt ervoor dat je niets belangrijks vergeet, zoals tandpasta of je telefoonoplader.

Reis licht

Neem alleen mee wat je echt nodig hebt. Onthoud, je moet waarschijnlijk je bagage dragen, dus hoe lichter, hoe beter. Houd je aan veelzijdige kleding die je kunt combineren, en vermijd het inpakken van te veel paar schoenen.

Rol je kleding op

In plaats van je kleding te vouwen, rol ze op. Dit bespaart ruimte en helpt kreukels te voorkomen. Bovendien is het makkelijker om te zien wat je hebt ingepakt als alles netjes in je koffer is opgerold.

Gebruik inpakzakken

Inpakzakken zijn de beste vriend van een reiziger. Ze helpen je kleding georganiseerd te houden en maken het makkelijk om te vinden wat je zoekt zonder door je hele tas te hoeven graven.

Pak essentiële spullen in je handbagage

Pak altijd essentiële items zoals medicijnen, belangrijke documenten, een extra set kleding en waardevolle spullen in je handbagage. Op deze manier, als je ingecheckte bagage kwijtraakt of vertraagd is, heb je nog steeds alles wat je nodig hebt om door te komen totdat het teruggevonden is.