Het voelt altijd weer als thuiskomen in het hotel Rotterdam

Het voelt altijd weer als thuiskomen in het hotel Rotterdam

maastoren-rotterdam-300x210
Ik ben gek op de stad Rotterdam en bezoek ‘m eigenlijk best frequent. Als architectuurliefhebber is het dan ook een stad waar je echt niet omheen kunt – zo ben ik altijd nog mateloos geboeid door de Erasmus brug, de Maastoren en gebouwen als de Kunsthal. Je merkt het al wel, mijn fascinatie tot architectuur bevindt zich vooral in de contemporaine variant, want hoewel iedereen dweept met bijvoorbeeld de grachtenpanden van Amsterdam, heb ik daar dan weer niet zoveel mee. Ik hou van de nieuwe gebouwen, van de giganten. In Rotterdam zit je dan wel goed, dat is natuurlijk dé stad van Nederland om dit soort dingen terug te vinden. Ik boek dan ook regelmatig een hotel Rotterdam, altijd een vaste, waar ik inmiddels een geziene gast ben. Het is leuk er eens in de maand a twee maanden terug te komen en weer op dezelfde plekken te komen. Vaste prik is eigenlijk altijd wel de Maastoren, ik vind het een werkelijk fantastisch gebouw! Vanuit mijn hotel Rotterdam kan ik ‘m ook zien. Ik woon zelf aan de andere kant van het land en beschouw mijn uitstapje naar Rotterdam altijd weer als een leuke doorbreking van de sleur, op de een of andere manier voelt die stad gewoon goed, voel ik me er thuis, ook al ben ik een heel weekend in mijn eentje. Binnenkort strijkt de Parade er weer neer en ik zorg wel dat ik erbij ben, dat is een van de leukste festivals per jaar aldaar! Het voelt altijd als thuiskomen als ik er weer ben, als ik het station uitstap en de weg naar het hotel Rotterdam af leg, en zo’n gevoel heb je uiteraard niet bij veel steden.