Motortocht door de Ardennen

Ik was al jaren bezig met het plannen van een grote motortocht. Ik wou tijdens mijn zomervakantie door grote delen van Europa gaan rijden en de mooiste plekken bezoeken. Ik begon mijn reis in Utrecht en ging voor het eerste deel van mijn reis op weg naar het Belgische deel van de Ardennen. Het plan was om van daardoor te rijden naar het Franse deel van de Ardennen en van daar door Frankrijk trekken. Ik trok op de dag van mijn vertrek vol spanning mijn motorlaarzen en motorpak aan en pakte de rest van mijn spullen. Ik kwam aan bij de Belgische Ardennen en het uitzicht was echt prachtig. Ik keek mijn ogen uit over het heuvelachtige landschap en de smalle wegen.

Ik merkte wel dat het rijden door deze gebieden een stuk anders was dan ik gewend was. Op sommige plekken kon je ver vooruitkijken wat ook echt nodig was aangezien ik mijn tegenliggers soms moeilijk zag als ik daarna weer verder reed. De tip die ik kan meegeven aan anderen die deze toch ook willen maken is om in de buitenkant van de bocht te gaan rijden zodat je het tegenliggende verkeer makkelijker kunt zien. Ook is het belangrijk om gas in de bochten te blijven geven zodat je niet het risico loopt dat je motor afslaat als de weg omhoogloopt.

Ik vervolgde mijn reis naar landen als Spanje en Italië waar ik door prachtige steden en stille wateren reed. Ik genoot echt volledig, ik wou dit vaker beleven. Ik heb daarom besloten om volgend jaar weer een motorreis te ondernemen maar dit keer door nieuwe gebieden en over nieuwe wegen.motorlaarzen