Coronavirus en de natuur

Naar buiten, frisse lucht, lekker bewegen en de gedachten verzetten in de natuur. We merken dat juist nu dit voor veel mensen belangrijk is. Het is lente en de temperatuur zit in de lift. Vogels zingen, vlinders vliegen, bloemen bloeien, bijen zoemen. Veel mensen hebben behoefte aan natuur en dat kan, de natuur is open. Maar pas nog wel goed op met het wandelen in de mooie natuur. Misschien dat je toch te dicht bij iemand in de buurt bent geweest in het bos. Heb je twijfels? Ga op www.coronatestnederland.nl toch maar even een afspraak inplannen. Neem het zekere voor het onzekere. 

Drukte in de bossen

Met het langzaam verruimen van de corona maatregelen lijkt het ook iets rustiger te worden in de natuur. De drukte is meestal tussen 11.00 en 15.00 uur en dan met name in de weekenden. Houd vooraf rekening met drukte en bedenk een alternatief voor als het te druk is. Oriënteer je vooraf goed via lokale media, websites van gemeenten en natuurorganisaties, want bij extreme drukte kan het zijn dat toegangswegen, parkeerplaatsen en paden afgesloten zijn. Zorg ervoor dat je altijd mondkapjes bij je draagt voor als het nodig is. Wil je mondkapjes bestellen? Via internet vind je genoeg informatie.

Corona Maatregelen

De maatregelen rondom corona veranderen regelmatig. Houd de website van de Rijksoverheid in de gaten voor het laatste nieuws en richtlijnen. Bezoek natuurgebieden in je directe woonomgeving.Houd voldoende afstand (1,5 mtr) Mijd drukke plekken en wandel met z’n tweeën of met je eigen huishouden.Ga een coronatest afspraak maken wanneer je regelmatig in de natuurgebieden dicht naast andere natuurliefhebbers bent geweest.

Is de corona zelftest betrouwbaar?

Natuurlijk wil je weten of deze snelle zelftest voor corona betrouwbaar is. De test heeft een ontheffing gekregen van het Ministerie van VWS voor een CE-markering. Let er op dat je vooraf goed de instructies volgt. Houd er ook rekening mee dat de testuitslag een momentopname is. Test je te vroeg of te laat dan kan dit de uitslag negatief beïnvloeden. Ga een corona zelftest kopen en zorg dat je er ook altijd eentje op voorraad hebt.